Ook dit jaar organiseert Present Alkmaar de zomerpakkettenactie. Een zomerpakket is bedoeld om de zomertijd nét een beetje zonniger te maken voor mensen die geen netwerk of financiële middelen hebben om leuke dingen te doen of voor gezinnen in Alkmaar die het niet breed hebben.

Wat is een zomerpakket?
De pakketten worden samengesteld door een vrijwilliger of een groepje vrijwilligers die het samen willen doen (gezin, vereniging, team, school, collega’s, club). Samenstellers worden gekoppeld aan het persoon of gezin die bij Present is aangemeld door een hulpverlener of verwijzer. Wat er in het pakket zit is een verrassing voor de ontvanger.
Voor mensen die alleen wonen kun je denken aan: samen een kop koffie te drinken, een wandeling maken of een ijsje halen. Of een rondritje maken.
Voorgezinnen kun je denken aan een bon voor ijsjes, voor een kopje koffie, zomerspeelgoed, leuke tijdschriften, enzovoorts.
Er wordt ook steeds vaker een ‘belevenis’ in de pakketten gedaan: een aanbod van de samenstellers om samen een ritje met de auto te maken naar de polder of even naar de zee of naar een (buiten) voorstelling te gaan.
Met het ontvangende gezin: naar de speeltuin, buitenspelletjes doen of picknicken.
Per pakket wordt gekeken naar wat wenselijk/mogelijk is voor de samenstellers en ontvangers: alles gaat in goede afstemming, zodat het echt een pakket op maat wordt.
De zomerpakketten worden in de week van 10 juli t/m 14 juli persoonlijk thuis gebracht.

Meedoen als samensteller?
Als samensteller van een zomerpakket kun je je als individu, gezin, team, collega’s, schoolklas, vereniging, en dergelijke aanmelden via de volgende link:  https://stichtingpresent.nl/alkmaar/acties/zomerpakkettenactie
Voor vragen kun je ons mailen: projecten@presentalkmaar.nl

Zomerpakket ontvangen – hoe iemand aanmelden?
Wilt u eerst overleggen met uw cliënt of deze daadwerkelijk mee wil doen met deze zomerpakkettenactie, zodat wij weten dat de ontvanger dit op prijs stelt?
Hulpverleners of andere verwijzers kunnen een alleenwonende met een beperkt sociaal netwerk en/of een gezin met kinderen (tot en met 13 jaar) zonder voldoende financiële middelen aanmelden bij Present Alkmaar voor de actie Zomerpakket.
Een cliënt/gezin aanmelden kan via: projecten@presentalkmaar.nl o.v.v. AANMELDING ONTVANGER ZOMERPAKKET.
Opgeven kan tot 10 juni 2023.
Je kunt met Mieke van Present contact opnemen voor meer informatie om iemand aan te melden: Mieke Johnson, 06 45 33 47 19 (algemeen coördinator)