Welzijn Wonen Plus
Bezoek de website
E-mail: info@welzijnwonenplus.nl
Telefoonnr: 0299 820 139

WelzijnWonenPlus Schermer Graft- de Rijp vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor eenzaamheid buiten de stad. Te vaak wordt uitgegaan van een goed sociaal vangnet binnen de dorpen. Maar wat als mensen hierbuiten vallen? Ook kun je je binnen een hechte gemeenschap alsnog eenzaam voelen.

WelzijnWonenPlus Schermer Graft- de Rijp
WelzijnWonenPlus Schermer Graft- de Rijp is onderdeel van een regionale welzijnsorganisatie. Onze missie is om er samen voor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk prettig thuis kunnen (blijven) wonen. We doen praktische klusjes in- en om het huis, bieden hulp bij vervoer en we bieden gezelschap. Dit alles door een fantastisch team van vrijwilligers uit de omgeving. Ons werkgebied is het buitengebied van Alkmaar: de voormalige gemeentes Schermer en Graft-de Rijp.

Eenzaamheid buiten de stad
Wij vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor eenzaamheid buiten de stad. Te vaak wordt uitgegaan van een goed sociaal vangnet binnen de dorpen. Maar wat als mensen hierbuiten vallen? Ook kun je je binnen een hechte gemeenschap alsnog eenzaam voelen.
Tijdens ons werk als consulent spreken wij en onze vrijwilligers namelijk helaas geregeld mensen die zich eenzaam voelen. Door de samenwerking met andere partijen aan te gaan hopen we deze en alle andere mensen die last hebben van eenzaamheid beter te kunnen helpen. Maar nog beter zou het zijn dat door meer aandacht te besteden aan eenzaamheid we misschien wel een deel van de eenzaamheid kunnen voorkomen.