Openbare bibliotheken hebben zich aangesloten bij de campagne ‘Warme Kamers’ van het Leger des Heils. Met deze campagne wordt aandacht gevraagd voor mensen die behoefte hebben aan een warme plek in de buurt.
Bibliotheek Kennemerwaard heeft zich aangesloten bij deze actie door een warme kamer te bieden in De Mare. We richten ons voornamelijk op mensen die het thuis krap hebben vanwege de hoge energiekosten en behoefte hebben aan contact, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom.

Ook aandacht voor eenzaamheid
Raymond Westenberg is betrokken bij de opzet van deze Warme Kamer en vertelt: ‘De opzet is breder dan alleen een plek te bieden voor mensen die eenzaam zijn, maar uiteraard zijn zij ook van harte welkom. Inmiddels bezoekt een vaste groep onze Warme kamer in De Mare en is er tijdens de gesprekken ook aandacht voor eenzaamheid.’

Van 11:00 – 12:00 uur kunnen bezoekers terecht voor een gratis kopje koffie of thee (locatie De Mare, Laan van Straatsburg 2). Dat uur zijn er ook medewerkers van de bibliotheek aanwezig. Daarna kunnen bezoekers zo lang blijven als zij willen om bijvoorbeeld een tijdschrift of krant te lezen.

Meer informatie voor Coalitiegenoten
Raymond Westenberg, programmaconsulent Participatie & Zelfredzaamheid en projectleider Digitale inclusie, Leerplein WNK
r.westenberg@bknw.nl/ 06 24 32 83 79 (niet aanwezig op vrijdag)