Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken.
De gemeente Alkmaar heeft zich aangesloten bij Eén tegen eenzaamheid.
Alkmaar richt zich op de preventie en het verminderen van eenzaamheid voor alle leeftijden.

Voor bewoners in de gemeente Alkmaar is er het Steunpunt Eenzaamheid. 

Alkmaarse Coalitie Aanpak Eenzaamheid

Voor organisaties en hun medewerkers is er de Alkmaarse Coalitie Aanpak Eenzaamheid met de website Eenzaamheid Alkmaar.
In de ‘Alkmaarse Coalitie Aanpak Eenzaamheid’ hebben organisaties, die in en voor gemeente Alkmaar werken, zich verenigd. Door in het netwerk praktijkervaring, beleid en kennis bij elkaar te brengen leren we van elkaar en kunnen we samen meer betekenen in de aanpak van eenzaamheid.De deelnemende organisaties zetten zich gezamenlijk in om de eenzaamheid te verminderen en doen dat vanuit welzijn, zorg, politiek, kerk, gemeente of vanuit één van de vele vrijwilligersorganisaties die Alkmaar rijk is. Bij Netwerk is te zien welke organisaties er mee doen en wat zij doen.

De Coalitie is in 2020 van start gegaan met veertien organisaties en hoopt gaandeweg de samenwerking met organisaties uit te breiden.

Organisaties die ook met het onderwerp Eenzaamheid aan de gang zijn -of gaan- en zich willen aansluiten bij De Coalitie, zijn van harte welkom. Meld u zich bij ons via het contactformulier, zie hieronder.

Website Eenzaamheid Alkmaar

In opdracht van en in samenwerking met de Alkmaarse Coalitie Aanpak Eenzaamheid is de website Eenzaamheid Alkmaar ontwikkeld. De website vervult een verbindende rol als platform en lerend kennisnetwerk. Voor iedereen die zich inzet voor de aanpak van eenzaamheid.
Voor organisaties die zijn aangesloten bij de Coalitie is de website een podium voor het uitwisselen van lokale informatie, initiatieven en praktijkervaring

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in om contact met ons op te nemen.