Rondetafelgesprek nummer 2: Zingeving en Eenzaamheid
Het tweede Rondetafelgesprek vond plaats in de nationale Week tegen Eenzaamheid. Voor het onderwerp ‘Zingeving en eenzaamheid’ schoven dit keer twee gasten aan de ronde tafel in De Sociëteit. Inge Zoet is consulent Wonen Plus Alkmaar en organiseert onder andere zingevingscursussen voor 70. Alja Spaan leest onder andere voor in een Alkmaars verzorgingshuis en vanaf november organiseert zij voorleesmiddagen in De Sociëteit. 

De vele gezichten van eenzaamheid
In het project De vele gezichten van eenzaamheid neemt De Sociëteit het onderwerp eenzaamheid onder de loep. Bij de Rondetafelgesprekken gaan we in gesprek met (lokale) ervaringsdeskundigen, specialisten én kunstenaars. Met elkaar verkennen, luisteren en verdiepen we ons in eenzaamheid en laten we ons verrassen door verschillende invalshoeken. We publiceren deze gesprekken, inzichten en impressies op de website van De Sociëteit.

Rondetafelgesprek online
Het tweede Rondetafelgesprek is online te bekijken en te beluisteren. Aan het slot van het gesprek draagt Alja Spaan twee van haar gedichten voor.
Naast deze filmopname staan er blogs op de site met verschillende impressies door vrijwilligers van De Sociëteit
Op de website van De Sociëteit is ook de weergave van het eerste Rondetafelgesprek over Vriendschap en eenzaamheid te zien.