Artiance centrum van de kunsten Alkmaar
Bezoek de website
E-mail: sportvitaal@alkmaarsport.nl
Telefoonnr: 06-28510517

Sport Vitaal ziet dat veel mensen als ze ouder worden in een sociaal isolement komen. Hun werk valt weg, mensen om hun heen vallen weg en  ze willen hun kinderen niet altijd lastig vallen.
Op vaste momenten in de week samen bewegen, andere mensen spreken en mensen tegenkomen uit de buurt wordt door onze deelnemers aan de activiteiten als heel waardevol ervaren.
De stap zetten naar zo’n activiteit is voor deelnemers niet altijd eenvoudig, maar wij merken dat door de warme ontvangst van de begeleiding van de groep, de mensen zich snel thuis voelen.
Door aan te sluiten bij de Alkmaarse Coalitie Aanpak tegen Eenzaamheid hopen wij dat alle partijen en mensen rondom de ouderen hen kunnen helpen de stap te maken naar Sport Vitaal.
Bij veel groepen is er ook de gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie na afloop.
Bewegen is goed voor het lichaam, er wordt in de groepen gewerkt aan kracht, lenigheid en coördinatie. Samen bewegen geeft plezier en bevordert sociaal contact.

Wat is Sport Vitaal?

Sport Vitaal is een onderdeel van Alkmaar Sport. Wij hebben de opdracht om zoveel mogelijk 55+’rs in beweging te brengen. Het beweegprogramma heeft een gevarieerd aanbod. Er wordt intensief, matig intensief en zelfs op de stoel bewogen.
Er wordt rekening gehouden met wat de mensen kunnen, iedereen kan mee doen op zijn eigen niveau.
De activiteiten vinden plaats verspreid door heel Alkmaar.
Er is een persoonlijke benadering bij Sport Vitaal. Mensen kunnen bellen voor advies of een persoonlijke beweegintake plannen. In de beweegintake wordt gekeken welke activiteit bij de persoon past zowel qua bewegen als qua samenstelling van de groep.
Mensen kunnen altijd een gratis proefles mee doen om te kijken of ze het echt leuk vinden want iets waar je plezier aan beleeft houd je langer vol!
De activiteiten kunnen betaalt worden met de gratis Alkmaar Pas.

Voor meer informatie: Mirjam v/d Welle
M.vanderWelle@alkmaarsport.nl
0611875674
Werkdagen: ma, wo, do
Alkmaar Sport N.V.

Terborchlaan 301, 1816 MH Alkmaar