Op de start van de landelijke Week tegen Eenzaamheid -28 september 2023 – was de eerste bloemenuitdeelactie van Present Alkmaar.

Samen met organisaties binnen de Alkmaarse coalitie tegen Eenzaamheid zet Stichting Present Alkmaar zich in om de eenzaamheid in onze gemeente een klein stukje te verkleinen door ontmoetingen tot stand te brengen en eenzaamheid onder de aandacht te brengen bij mensen die daar misschien niet bij stilstaan. Eenzaamheid is niet iets van een dag of een week, maar we hopen er deze week extra aan bij te dragen om bewustwording te creëren en fijne ontmoetingen tot stand te brengen. De samenwerking in het kader van deze week noemen we vanuit de coalitie ‘SamenEen’ en er zijn vele initiatieven die Alkmaar-breed worden georganiseerd (klik hier om de flyer te bekijken)

Bloemenuitdeelactie

Present Alkmaar organiseert in dit kader onder andere een bloemenuitdeelactie voor bewoners van verschillende zorglocaties in gemeente Alkmaar.
Bloemen worden uitgedeeld door vrijwilligers van Stichting Present Alkmaar, jongeren van friend4friend NL, ondernemers via Stichting Doesgoed en vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn.