De Alkmaarse buurt- en wijkcentra leveren graag hun bijdrage aan het voorkomen of verminderen van eenzaamheid. Regelmatig en verspreid over de stad bieden de buurt- en wijkcentra volop gelegenheid om samen en betaalbaar te eten, voor en door buurtbewoners.

Want samen eten verbindt en dat is overigens niet alleen in de week van de eenzaamheid, maar het hele jaar door.
Ook in de week tegen eenzaamheid zijn wijkbewoners van harte welkom om aan te schuiven. Via de gezamenlijke website (www.vzo-alkmaar.nl) zijn alle aangesloten buurt- en wijkcentra te vinden met een link naar ieders website voor meer informatie.
En op het digitaal magazine wijkcentra-alkmaar.nl staat bij Samen eten een overzicht van alle eetactiviteiten in de buurthuizen en wijkcentra van Alkmaar (stad).

De lange eettafel in Wijkcentrum Daalmeer
Vanaf 1 oktober organiseert wijkcentrum Daalmeer maandelijks op vrijdag ‘De Lange eettafel’. De Week van de Eenzaamheid is een mooi moment om te starten. Samen eten is altijd een goed idee! Wat kunnen de wijkbewoners verwachten? Een drie-gangen diner voor € 8 waarbij de gasten plaatsnemen aan een lange eettafel. Elke editie is er een ander wereldthema, denk aan een diner geïnspireerd door de Belgische of Chinese keuken. Tijdens het diner is er de kans om anderen te ontmoeten en leuke gesprekken te voeren.
Vanaf 17:30 uur zijn de mensen meer dan welkom om aan te schuiven, de maaltijd wordt om 18:00 uur opgediend. Opgeven kan via 072-56 17 618.

Aanschuiftafel in De Sociëteit
In de week van de eenzaamheid start ontmoetingscentrum De Sociëteit (Luttik Oudorp 78) met de aanschuiftafel op de dinsdagavond. Buurtbewoners zijn van harte welkom voor een heerlijke warme maaltijd (2 gangen) die door de vrijwilligers met zorg is klaar gemaakt.
Datum: 5 oktober van 17.30 tot 19.00 uur (en daarna: één keer in de twee weken)
Kosten: € 6,00
Opgeven kan t/m maandag 4 oktober via een appje naar 06 44 49 07 72 of via de mail: societeit@binnenstadscentrum.nl

3x in de week eten in De Alkenhorst
In de week van de eenzaamheid wordt er op woensdag en donderdag een maaltijd gekookt en op vrijdag is er soep met pannenkoeken voor alleenstaanden.
Mensen kunnen zich opgeven via telefoonnummer: 072 30 30 09 0 of mail: info@dealkenhorst.nl

Warme lunches in De Oever
Wijkcentrum De Oever zal tijdens de Week tegen Eenzaamheid, op dinsdag 5 oktober en donderdag 7 oktober, een warme lunch aanbieden in het wijkcentrum. Voor veel mensen gaat het naast de lekkere maaltijd vooral om de gezellige sfeer. Er zijn ook gastheren en – vrouwen aanwezig. Zij eten mee, maken een praatje en proberen mensen met elkaar te verbinden.
Vanaf 12 uur zijn de tafels gedekt en is de zaal open en om 12.30u wordt de maaltijd geserveerd. Mensen kunnen zich opgeven bij de receptie van De Oever, 072-5117311/ receptie@de-oever.nl
Voor meer informatie: www.de-oever.nl

Resto VanHarte in Overdie
Resto VanHarte organiseert op 5 oktober een gezellig ‘kom erbij diner’.

Het diner bestaat uit 3 gangen en start om 18.00.
Locatie: buurthuis Overdie
Kosten: €8 per persoon (Alkmaarpas met saldo €5)
Reserveren kan via 0900 900 3030 of via https://reserveren.restovanharte.nl

Eetcafé in buurthuis De Wachter
Oók in de Week van de Eenzaamheid zet Buurthuis De Wachter zet zich in voor de buurt met onder andere een eetcafé. In het eetcafé kan er heerlijk gegeten worden; er wordt een driegangen diner voor slechts € 6,50. Tijdens het eten is er alle ruimte voor een gesprek, een grap en een lach. De gerechten zijn afwisselend en worden met verse ingrediënten gemaakt. Er is aandacht voor de wereldkeuken, zoals Grieks of Spaans, maar natuurlijk ook de Hollandse pot. Voor ieder wat wils.
Elke twee weken op donderdag zijn bewoners van het Schermereiland van harte welkom vanaf 17:00 uur.
Om 17:30 uur wordt het eten geserveerd. Opgave is noodzakelijk i.v.m. de boodschappen en kan via 06 23 78 50 05 (sociaal cultureel werk, Monique Verwijmeren)