In het Respijthuis Alkmaar kunnen mensen die zorg nodig hebben in een huiselijke sfeer logeren met liefdevolle aandacht en leuke activiteiten. Zo heeft de mantelzorger even tijd voor zichzelf.
Naast de mogelijkheid om te logeren, wil het Respijthuis Alkmaar ook de mogelijkheid bieden om één dag te kunnen verblijven.
‘Een dagverblijf is nadrukkelijk iets ander dan dagbesteding. Vaak opperen anderen als oplossing een dagbesteding, terwijl de gast dit helemaal niet wenst,’ vertelt Petra Oxfoort van het Respijthuis.

Eigen dag op maat
‘Tijdens een verblijf van één dag kunnen mensen bij ons zelf bepalen hoe ze hun dag willen invullen. Er moet niks. De dag wordt op maat ingevuld: een boekje lezen of een gesprek voeren. Maar ook even helemaal niks doen of juist samen iets doen met een vrijwilliger, contact met een lotgenoot … alles kan. Er is geen ‘keurslijf’ van een dagbesteding. De gast is onder de mensen, naar eigen behoefte, en heeft wat te vertellen als hij/zij weer thuiskomt. En slaapt heerlijk in het eigen bed.’

Het dagverblijf van het Respijthuis Alkmaar is in ontwikkeling. Voor meer informatie kunnen mensen terecht bij Petra Oxfoort, zorgmanager Respijthuis Alkmaar.
M: p.oxfoort@zorgcirkel.com /T: 088-5599500