Ouders met psychische en/of verslavingsproblemen
Opgroeien in een gezin waarvan de vader of moeder verslaafd is of aan een psychische stoornis lijdt, is niet gemakkelijk. Omgaan met deze situatie is heel ingrijpend voor kinderen/jongeren.
Doe-en praatgroepen zijn groepen voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Om hen te laten ervaren dat ze niet de enige zijn in zo’n situatie en dat hun emoties normaal zijn.

In deze groepen komen kinderen en jongeren bij elkaar om te praten over hun thuissituatie. Iedere bijeenkomst delen zij hun gedachtes en gevoelens over een onderwerp. Bijvoorbeeld stress, angst, machteloosheid of pestgedrag. Er wordt gepraat en geluisterd, maar ook gespeeld, getekend en gelachen. Tijdens de gesprekken wordt gewerkt aan het vergroten van zelfvertrouwen, informatie over en omgang met psychische en/of verslavingsproblemen. Daarnaast wordt er gekeken naar het netwerk: wie kan het kind of de jongere ondersteunen als het even tegen zit?

Voor diverse leeftijden
Er zijn Doe- en praatgroepen voor verschillende leeftijden:
-8-12 jarigen Download de folder
-12-16 jarigen Download de folder
-17+ groepen Download de folder
Er is ook een groep voor de leeftijd van 4-7 jaar met een aanpak op maat: Piep, zei de muis 

Informatie en aanmelden
Er zijn acht bijeenkomsten op een doordeweekse middag, na schooltijd. Plus twee bijeenkomsten voor ouders/verzorgers. Deelname is gratis.
Kijk voor meer informatie of direct aanmelden op: www.ggz-nhn.nl/praatgroepvoorkinderen
Voor overige informatie: p.poland@ggz-nhn.nl