WonenPlus Alkmaar start in oktober 2021 met de cursus ‘Zin in contact’. In deze cursus ontdekken de deelnemers stap voor stap hoe ze nieuwe contacten en vriendschappen kunnen maken, hoe zij vriendschappen kunnen onderhouden en wat je aan vriendschappen kunt hebben. De deelnemers gaan in zes bijeenkomsten actief aan de slag met elkaar. 

Uit de flyer van Wonen Plus: ‘Wat als je niet meer weet met wie je contact op kan nemen, bijvoorbeeld omdat je vriendenkring de laatste jaren kleiner is geworden? Dan blijven je zitten met je verhaal en dat kan leiden tot spanningen.
Vaak sta je niet stil bij het belang van vriendschappen. Als je jezelf kunt redden en voldoende mensen om je heen hebt, is het misschien vanzelfsprekend dat je een beroep op hen doet. Maar als je situatie verandert bijvoorbeeld door het verlies van een partner of een verhuizing, dan merk je pas hoe waardevol vrienden zijn.
Vriendschappen onderhouden en nieuwe vriendschappen aangaan is belangrijk. Maar hoe doe je dat? Want in het verleden leek dat vrijwel vanzelf te gaan.’

Reacties van deelnemers aan ‘Zin in contact’:
– Ik zoek een vriendin. Misschien vind ik hier in de groep wel iemand.
– Mijn vriendenclub is steeds kleiner geworden door ziek en zeer. Ik ben benieuwd hoe ik weer nieuwe vrienden kan maken..
– De deelnemers en de begeleiding hebben me op andere gedachten gezet. Iets waar ik mee aan de slag kan.
– Mijn man en ik hadden door ons werk zoveel vanzelfsprekende contacten dat ik er nooit bij stil heb gestaan wat het vraagt om vriendschappen aan te gaan. Na zijn overlijden kwam ik mezelf behoorlijk tegen. Hierin heeft de cursus mij verder gebracht.

De cursus is bestemd voor 70 plussers. Er kunnen maximaal twaalf personen aan deelnemen.

Ter kennismaking worden de deelnemers van tevoren gebeld.
Aan de cursus zijn geen kosten aan verbonden.

Voor meer informatie: i.zoet@wonenplusalkmaar.nl