Ter gelegenheid van de Dag van de Vriendschap op 30 juli heeft de Alkmaarse Coalitie Aanpak Eenzaamheid een kaart laten maken. Deze Vriendschap-kaart kan worden ingezet door de coalitiepartners -en hun netwerk- om mensen aan te sporen (vergeten) vriendschappen op te pakken. Ook kan het uitdelen van de kaart aanleiding geven om het gesprek aan te gaan over het onderwerp eenzaamheid.

Werken met kaarten als methodiek
De Alkmaarse Coalitie Tegen Eenzaamheid heeft al eerder een kaarten laten maken, dat waren de Tulphulp-kaart en Tulpwens-kaart. Organisaties kunnen de kaarten verspreiden onder mensen die deelnemen aan activiteiten of overhandigen tijdens een individueel contact. Wijkcentrum Thuis in Overdie werkt al een tijdje met de Tulphulpkaart en heeft gemerkt dat wijkbewoners het zeer waarderen.

Met de kaarten wil de coalitie het gesprek over eenzaamheid gemakkelijker maken. Ook kunnen mensen die vragen hebben of ondersteuning wensen gewezen worden op de organisaties of initiatieven in de wijk waar zij met hun vraag terecht kunnen.

Kaarten bestellen
– Tulphulp-kaart met adresgegevens van verschillende hulporganisaties
– Tulpwens-kaart voor het geven van een compliment of bieden van hulp aan een ander
– Vriendschap-kaart om (vergeten) vriendschappen op te pakken.
De kaarten zijn te bestellen via: wim@wimvanveen.eu . Er zijn geen kosten aan verbonden.

Coalitie ontwikkelt Vriendschap-kaart