Jobflow voor jongeren in bibliotheek De Mare

Jobflow in bibliotheek de Mare is van start gegaan op de woensdagavond van 19:00 – 21:00 uur. Hier nodigt de bibliotheek jongeren uit om iets te maken. Dit mag van alles zijn. Denk hierbij aan T-shirt drukken, 3D ontwerpen, 3D printen, kunst maken en meedenken over de invulling van de woensdagavond. Tijdens deze avond is de bibliotheek voor de reguliere bezoekers gesloten en is de bieb het domein van de jongeren/jongvolwassenen. Door creatief bezig te zijn ontdekken jongeren nieuwe talenten, vrijetijdsbesteding en gaan nieuwe sociale contacten aan.
‘Daarbij stellen wij jongeren in staat mee te denken wat zij missen in de bibliotheek. Zo zijn wij bezig met het ontwikkelen van een ‘makersplaats’ in bibliotheek De Mare waar jongeren door de weeks van 15:00 – 17:30 uur welkom zijn. Jongeren kunnen hier van alles doen zoals een spelletje spelen met elkaar tot schilderen. Jongeren leren ook met apparaten omgaan zoals de 3D printer, bewerkprogramma’s op computer, VR-bril besturen, T-shirt bedrukken etc. Omdat jongeren werken met kostbare apparaten begeleiden wij dit in het begin. We laten de deelnemers zien hoe op een veilige en goede manier om te gaan met de apparatuur. Jongeren mogen zelfstandig aan de slag en kunnen anderen helpen bij het ontdekken.”

De bieb streeft naar een veilig en leerzaam klimaat waar ruimte is voor fouten en elkaar aanspreken op ongewenst gedrag. Ook is er ruimte om in gesprek te gaan over waar jongeren in het dagelijks leven tegenaan lopen.
Vrije inloop. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis.
Voor meer informatie: Raymond Westenberg, r.westenberg@bknw.nl of 06 24328379

Taalcafé

Het Taalcafé is in eerste instantie bedoeld voor iedereen die de Nederlandse spreekvaardigheid wil verbeteren, maar is ook bedoeld om samen met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van koffie of thee. Iedereen is van harte welkom.
Vrije inloop. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis.
Locaties
Bibliotheek Alkmaar centrum, iedere woensdag te bezoeken van 9:30 – 11:00 uur. Bibliotheek De Mare, iedere donderdag van 11:00 – 12:30 uur.

Biebkoffie in De Mare

De Biebkoffie is van maandag t/m vrijdag van 11:00 – 12:00 uur in bibliotheek De Mare.
Onder het genot van een kopje koffie of thee met een koekje kunnen bezoekers met elkaar in gesprek. De sfeer is ongedwongen, het is gezellig en laagdrempelig. Iedereen is van harte welkom om hierbij aan te sluiten. Februari 2023  is deze inloop gestart onder de naam Warme kamer en ook in de mooi-weermaanden voortgezet.
Vrije inloop. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis.